Η ενασχόληση μας με τον καρπό της ελιάς ξεκίνησε το 1978 όταν ο Κωνσταντίνος Αχ. Κούσουλας αποφάσισε να ιδρύσει  την ατομική του επιχείρηση με δραστηριότητα στην εμπορία ελιών ποικιλίας “καλαμών”.

Ο αυξανόμενος κύκλος εργασιών και το όραμα μας για μια εταιρεία που θα εδραιωθεί και θα πρωταγωνιστήσει στον χώρο της  συλλογής της ελιάς ενσωμάτωσε στο δυναμικό της το 1989 τον υιό  Αχιλλέα Κων. Κούσουλα προσδίδοντας  νέα σύγχρονα χαρακτηριστικά στο προφίλ της ανερχόμενης εταιρείας.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν και έτσι το 1994 η επιχείρηση μετακόμισε σε νέες ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις  στην Επαρχιακή οδό Πενταλόφου- Σταμνάς σε απόσταση αναπνοής από την Ιόνια οδο προσφέροντας νέα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης στους καθημερινά αυξανόμενους πελάτες-παραγωγούς, ανανεώνοντας  ταυτόχρονα τον στόλο των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων.

Η τελευταία επέκταση των εγκαταστάσεων που πραγματοποιήθηκε το 2012 και η ενσωμάτωση  στο διοικητικό προσωπικό της του δεύτερου υιού του Δημητρίου Κουσουλα έχουν καταστήσει την εταιρεία ως πρώτη επιλογή των παραγωγών για την πώληση των ελαιών τους.

Με αποκορύφωμα το μετασχηματισμό της εταιρίας μας το 2017 σε ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ Α. & ΣΙΑ ΙΚΕ.